Expositie Loes Kouwenhoven

Loes Kouwenhoven

Loes Kouwenhoven

Geboren (1947) en getogen in Delft.
Haar opleiding voor docente tekenen volgde zij aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag (1965-1971).  Daarnaast volgde Loes de opleiding voor docent handvaardigheid.
Vele jaren was Loes Kouwenhoven in het onderwijs werkzaam.
Nu geeft zij alleen nog schildercursus aan senioren.

Loes Kouwenhoven laat zich graag inspireren door de dagelijkse dingen die zij om zich heen zie. Zowel haar aquarellen als haar ruimtelijke werk zijn een hommage aan het bijzondere en unieke van het gewone: vogels, mensen, landschappen, soms weergegeven met een knipoog. Daarnaast voelt zij zich sterk geïnspireerd door oude verhalen.

Bij haar ruimtelijke werk gaat Loes Kouwenhoven uit van van de naturalistiche vorm, waarbij zij door vereenvoudiging tot de uitdrukkingskracht van haar vormen komt.

Loes werkt graag met was of klei. Deze materialen die vrij goed te vormen zijn kunnen daardoor ook nog een verrassende wending geven aan het idee, waar hij mee bezig is. De beelden worden gebakken en geglazuurd of gegoten in kunsthars of brons.

Bij haar schilderijen gebruikt Loes Kouwenhoven vaak de aquareltechniek. Het spelen met kleur en water ervaart zij als een spannend avontuur.

Haar onderwerpen zijn natuur, architectuur of een combinatie daarvan.
De laatste tijd is zij ook aan het experimenteren met olieverf.

Loes Kouwenhoven heeft veel exposities op haar naam staan, zowel in Nederland als ook in het buitenland. (Duitsland, IJsland, Noorwegen, België, Oostenrijk)

In 2013 nam Loes Kouwenhoven deel aan de Bienale in Florence.zoeken

Dit project werd afgesloten op 31 december 2016.

Onze website "www.4xm.be" blijft wel nog verschillende jaren raadpleegbaar.
Zo kunnen kunstenaars die ooit in het Maurus Moreelshuis exposeerden nog steeds in hun mediaberichten verwijzen naar de gegevens en foto-opnames die wij voor hen op onze website plaatsten.

exposities

Einde project Maurus Moreelshuis Mechelen

Einde project Maurus Moreelshuis Mechelen

Voorzitter Jaap Boelens

Voorzitter Jaap Boelens